Hole_9_aankomst.jpg vijver2.JPG header_schaerweijde.jpg hole_5_afslag.JPG
 

Jan Rijk Jeugd Tour

Jan Rijk Jeugdtour 2019

Zondag 27 oktober was de finale van de Jan Rijk Jeugd Tour 2019 op de Nieuwegeinse.

Het was vroeg uit de veren deze keer, starttijd 09.00. Gelukkig konden we een uurtje langer slapen vanwege de wintertijd die inging.

Namens Schaerweijde deden dit keer Jeremy, Julius en Michiel mee in de categorie EGA-Laag. Fried, de vader van Julius was deze keer de rijder en flightbegeleider.

Michiel werd 3bij de dag wedstrijd. 

Bij binnenkomst konden de boys zich tegoed doen aan heerlijke pannenkoeken en ondertussen werden alle scores berekend. Het was iets langer wachten deze keer daar het nu om de finale ging en naast de dagprijzen ook het overall klassement in alle categorieën moest worden berekend. Michiel wist knap beslag te leggen op de 2prijs in de EGA-Laag categorie, gefeliciteerd Michiel knap gedaan!Terugkijkend op de Jan Rijk Tour 2019 kunnen we trots zijn op de 4 boys die dit jaar hebben meegedaan, Sam, Jeremy, Julius en Michiel. Sam en Jeremy begonnen aan het begin van het seizoen nog in de baanpermissie categorie en hebben nu handicap 37 en 29.5, super gedaan! Ook Julius wist knap zijn handicap te verlagen naar 36 waardoor zijn doel was bereikt, meedoen in de categorie EGA-Laag! Michiel heeft zijn handicap dit seizoen behoorlijk aangescherpt naar 21.4. Ook werden er regelmatig individuele prijzen (neary, longest, 3e, 2een 1e)  mee naar huis genomen door de boys. Helaas is het niet gelukt om de dagprijs voor de best presterende club te winnen, een doel voor volgend jaar! In het eindklassement voor de clubs ging Dorpswaard er met de eerste plaats vandoor en is Schaerweijde 5egeworden van de 9 deelnemers.

Tot slot wil ik de vaders, Arjan, Fried en Ward bedanken voor het rijden en flightbegeleiden voor dit seizoen. Zonder jullie hulp was het niet mogelijk om aan de wedstrijden deel te nemen. Bedankt!

Ook volgend seizoen gaan we weer als Schaerweijde deelnemen aan de Jan Rijk Jeugd Tour.

Iedereen die geboren is vanaf 2004 kan dan meedoen. Ben je nieuwsgierig geworden kijk dan ook even op de site van de Jan Rijk Tour https://janrijktour.nl/ en hopelijk tot volgend jaar!Zondag 15 september was het zover Schaerweijde was de gastheer van de Jan Rijk Jeugd Tour.

Het was een schitterende dag. In totaal deden er 29 kinderen mee van de volgende golfclubs: Amelisweerd, Dorpswaard, Hoenderdaal, Kromme Rijn, Soestduinen en Schaerweijde.

Namens Schaerweijde deden 4 jeugdleden mee: Sam, Jeremy, Julius en Michiel.

Er werd gespeeld in 3 categorieën: Baanpermissie, EGA-Hoog (hcp 54-37) en EGA-Laag (hcp 36 en lager).

De briefing voor de spelers en de flightbegeleiders vond plaats bij de drivingrange waarna iedereen de baan inging naar de betreffende hole voor de shotgun.

Nadat iedereen zijn 9 holes had gespeeld stond er eten en drinken op het menu. In de tussentijd werden alle scores ingevoerd in E-golf en werden de uitslagen van de 3 categorieën berekend. Per categorie zijn er 3 prijzen te verdelen en er is een prijs voor de neary op hole 5 en de longest voor de dames en heren op hole 8.

Bij de categorie EGA-Laag wist Michiel beslag te leggen op de 3eplaats en vlak daarachter, helaas net buiten de prijzen, behaalde Jeremy een 4eplaats. De neary werd ook nog gewonnen door Michiel. Helaas lukte het ons niet om de dagprijs voor de best presterende club te bemachtigen, deze ging naar De Kromme Rijn dit keer.Al met al was het een super geslaagde dag en mijn dank gaat uit naar Hanny, Robbert en de bar bezetting die deze dag fantastisch meehielpen waardoor alles op rolletjes liep. 

Op naar de volgende wedstrijd van de Jan Rijk, de finale op de Nieuwegeinse!


Zondag 23 juni was dit keer de Dorpswaard aan de beurt voor de wedstrijd.

De weergoden waren deze dag weer overvloedig met de zon waardoor het echt warm was om te spelen.

Namens Schaerweijde waren we deze keer op volle sterkte; Michiel in de EGA laag categorie en Julius, Sam en Jeremy in de EGA hoog categorie.

Het was wel even wennen voor de mannen want ze moesten echt aan de bak, de wedstrijd was nu op een 9 holes grote baan.

We waren ruim op tijd en konden inslaan op de bijzondere drivingrange: je slaat daar de ballen namelijk in het water i.p.v. op gras. Ze blijven gelukkig wel drijven zodat ze weer makkelijk te verzamelen zijn.

Tijdens de wedstrijd was het zo warm dat Jeremy zei "ik wil wel een duik nemen in het water”. Dit had hij echter niet moeten zeggen want prompt verdween zijn bal in het water.

Na de wedstrijd stond er een lekkere maaltijd klaar voor de mannen en ondertussen werden de stableford punten en de winnaars van de categorieën berekend.

En ja hoor, Schaerweijde dit keer weer een prijs te pakken. Julius was keurig derde geworden in de categorie EGA Hoog en kreeg een mooie beker mee naar huis. Super gedaan Julius!

Ook de vader van Sam bedankt voor het rijden en het begeleiden van een flight.

Op naar de volgende wedstrijd op Soestduinen.


Jan Rijk Jeugdtour 2019 

Zondag 2 juni was dit keer Hoenderdaal gastheer voor de wedstrijd.

De weergoden waren deze dag overvloedig met de zon waardoor het echt warm was om te spelen. Gelukkig hadden we zonnebrand, pet, veel water en een paraplu die dienst deed als parasol dit keer bij ons.

Namens Schaerweijde deed deze keer alleen Michiel mee in de EGA laag categorie. Doordat de flight genoten van Michiel zich hadden afgemeld was Michiel alleen over en werd hij bij een andere flight ingedeeld. 

Dit bleek echter een Baanpermissie flight te zijn waardoor de concentratie behoorlijk op de proef werd gesteld.

Gelukkig liet Michiel zich hierdoor niet van de wijs brengen en sloeg de eerste slag op hole 1 gelijk twee meter van de vlag. Dit bleek ook de hole voor de neary te zijn dus dat was mooi meegenomen. Niemand kwam dichterbij dus de neary prijs was binnen. Een leuke pinguïn cover voor zijn driver. 

Helaas werd de birdie op een haartje na gemist. "Tja, de greens zijn echt een stuk minder mooi en goed dan op Schaerweijde” was de reactie van Michiel. Mooi compliment voor de greenkeepers van Schaerweijde!

Michiel liep, ondanks de hitte, een super ronde en beëindigde zijn 9 holes met een +3 score. "Lekker weer een iets lagere handicap” riep Michiel.

De score van Michiel bleek de beste te zijn in de categorie EGA laag dus de eerste prijs ging mee naar huis. Super gedaan Michiel!

De volgende wedstrijden van de Jan Rijk Jeugd Tour zijn op 23 juni op de Dorpswaard in Kerkdriel en op 7 juli op Soestduinen. Hopelijk doen deze keren ook Sam, Jeremy en Julius mee zodat we dan ook een keer mee kunnen doen aan de dagprijs voor de beste Club.

 

Lijkt het je leuk om ook mee te doen aan de Jan Rijk Jeugd Tour dan kan je je nog opgeven. Stuur dan een mailtje naar [email protected]


Jan Rijk Jeugd Tour 2017

Afgelopen zondag, 28 mei, was het weer zover. De Jan Rijk Jeugd Tour 2017 is weer van start gegaan.

De eerste wedstrijd van het seizoen was deze keer op Hoenderdaal. Het was werkelijk een stralende dag, wel erg warm dus extra drinken mee en goed insmeren met zonnebrand.

In totaal waren er 29 deelnemers van verschillende clubs die deelnamen in de categorieën baanpermissie, EGA-Hoog en EGA-Laag. Namens Schaerweijde deden deze keer 2 deelnemers mee: Pepe van Marwijk (EGA-Laag) en Michiel Wijnholds (EGA-Hoog). Erwin van Marwijk was deze dag flightbegeleider namens Schaerweijde, dank hiervoor Erwin!

Helaas hadden we net 1 deelnemer te weinig om aan het clubklassement voor de dag mee te doen.

Michiel Wijnholds behaalde, mede door een schitterende bunkershot, 21 Stableford punten over 9 holes en was daarmee winnaar van zijn categorie en nam de beker mee naar huis. Hij had tevens het meeste aantal Stableford punten van alle deelnemers deze dag. Knap gedaan!

Hoenderdaal werd winnaar van het dag clubklassement.

De volgende wedstrijd is op 18 Juni op Kromme Rijn. Namens Schaerweijde hebben we dan 5 deelnemers (Hugo, Robin, Julius, Pepe en Michiel) en kunnen we ook meedoen aan het dag klassement voor de beste club. Alvast veel succes mannen!