vijver2.JPG hole_5_afslag.JPG Hole_9_aankomst.jpg header_schaerweijde.jpg
 

Open Dak 2018 - 2019

Open Dak 2019

Finale 8 september 2019
Het Open Dak 2019 is voor mij het langstdurende golftoernooi waaraan ik ooit heb deelgenomen! Van 7 april tot zondag 8 september lukte het me om in totaal zes ronden aan het langste eind te trekken.

Mijn vaste golfmaatje op donderdagochtend Ed Groot was degene die me overhaalde om mee te doen. Eigenlijk was de inschrijving al gesloten maar Maudie en Fred waren gelukkig coulant.

Ed was ook meteen mijn eerste tegenstander. Fijn want baan en tegenstander waren zeer bekend. Vaker buig ik op donderdagen het hoofd voor Ed, behalve deze keer. 

Jan Wijbenga was mijn volgende tegenstander. Wedstrijd te laat gespeeld (speelschema 3eronde was al verstuurd…), maar ook hier waren Maudie en Fred weer coulant.

In de derde ronde speelde ik tegen onze greenkeeper Michiel van de Bor. Hij had de baan natuurlijk exceptioneel voorbereid en wist precies waar de fairway kort gemaaid was en had de greens in top conditie geprepareerd. Jammer genoeg voor hem heb ik daar uiteindelijk kennelijk meer profijt van gehad…

Aan Marian Polak had ik in de vierde ronde een zeer taaie tegenstandster. Als ik me goed herinner scoorde zij holes 16 t/m 18 waardoor we alsnog gelijk eindigden. In de play-off wisten we eerst nog beiden een par te spelen en pas op de 20ehole kon ik de wedstrijd in mijn voordeel ombuigen.

Wim van Harmelen zou mijn volgende tegenstander zijn. Zou, want hij bleek op de finaledag niet te kunnen spelen en besloot derhalve om de halve finale op te geven. Stond ik als nieuwe deelnemer ineens in de finale!

 En die finaledag was zeer geslaagd! Vele deelnemers van het Open Dak speelden een funwedstrijd terwijl Piet Schäfer en ik gingen uitmaken wie zich de winnaar mocht gaan noemen. Ik heb nog niet eerder een golfbaan mogen lopen terwijl deze voor jouw wedstrijd wordt vrijgemaakt! Piet was een taaie tegenstander en kwam in de eerste 9 holes op een kleine voorsprong. Dat wist ik in de tweede 9 holes gelukkig om te buigen. Gelukkig was de wedstrijd vlak vóór de 18 hole al beslist, want onder de druk van zoveel toeschouwers lukte me op de 18eineens niet zo heel veel meer.

Vriend en vijand, maar vooral mezelf heb ik verbaasd. Wat ik dit toernooi heb geleerd is dat ik beter ga spelen wanneer het echt belangrijk is. Genoeg tijd nemen voor een slag, zorgen voor voldoende concentratie en vooral verstandig en niet opportunistisch spelen. Dat dat moeilijk voor me blijft als ik puur voor de gezelligheid de baan inga heb ik intussen alweer gemerkt…

Hierbij wil ik Maudie en Fred bedanken voor de uitstekende organisatie van het hele toernooi en vooral de zeer geslaagde finaledag. Met het schilderij van de hand van Wil de Ruiter, dat ik als hoofdprijs mocht ontvangen, hangt thuis mooi en herinnert me elke keer weer aan dit zeer geslaagde toernooi.

Max Welling


Finale 8 september 2019


Beste leden Schaerweijde golf,

 

Op zondag 8 September zal de Finale van de Open Dak 2019 gespeeld worden.

Net als voorgaande jaren gaan wij hier een leuke, gezellige dag van maken.

Om de finale een professioneel tintje te geven en ter ondersteuning van de finalisten is het de bedoeling dat er tijdens de finale ook 7 flights van 4 personen de baan in gaan, die 9 holes (FUN) stableford zullen lopen.

Omdat het een fun wedstrijd is mag  u deze keer bij het inschrijven aangeven met wie u eventueel ingedeeld wil worden. (echtparen, vriend - vriendin of tegenstander Open Dak, waar je van verloren hebt)

Na 9 holes zullen wij verzamelen bij de tee van hole 18.Onder het genot van een hapje en een drankje kijken wij mee hoe de finalisten (onder druk) op hole 18 afslaan en zullen ze begeleiden naar de green.

Ter afsluiting zal, afhankelijk van het weer, in de lounge of op het terras de prijsuitreiking plaats vinden.

 

Starttijd 9 holes fun +/- 10.15 uur

Inschrijfgeld €5,-

Maximaal 27 deelnemers VOL IS VOL !!!

  

Vanaf heden kunt u inschrijven via de onderstaande mailadressen.

 

Voor inschrijven en info:

Fred Koopman: [email protected]  06-18376356

Maudie van der Gun: [email protected]  06-12172861
Vierde ronde (kwart finale) Open Dak

6 juli 2019

 

Deze ronde zijn alle wedstrijden netjes op tijd gespeeld, wel erg jammer dat door blessures twee deelnemers hebben moeten opgeven, beide sterkte en beterschap. 

Afgelopen donderdag en vrijdag (4 en 5 juli) waren er vele oranje vlaggetjes te zien in de baan.

Meerdere partijen werden pas beslist na de 16e hole, ook weer een aantal welke 19 – 20 of zelfs 21 holes nodig hadden waardoor het ongeacht de uitslag voor beide spelers een spannende partij moet zijn geweest.

Winnaars gefeliciteerd, verliezers dank voor deelname wij hopen dat jullie inschrijven voor de 9 holes funwedstijd  op de finaledag ter ondersteuning van de finalisten op 8 september.

Zowel links als rechts in het speelschema zijn nog 8 spelers over welke voor 4 augustus  gaan bepalen wie er gaan strijden om de plaatsen in de halve finale van het Open Dak 2019.

 

http://https://www.schaerweijde.nl/files/library/indeling%20open%20dak%202019%2008-07.xlsx


3e Ronde

3 juni 2019

Op 3 wedstrijden na zit ook de 2e ronde er op.
Helaas zijn de verliezers klaar met de Open Dak, dank voor deelname, winnaars gefeliciteerd en succes in de 3e ronde. 
De spanning begint te stijgen en er wordt al druk gespeculeerd over de mogelijke kampioen Open Dak 2019.

Leeftijd, geslacht of handicap van de overgebleven kanshebbers is heel divers, wat maar weer eens aangeeft dat deelnemen aan de Open Dak voor iedereen is.

Bij deze de indeling voor de 3e ronde Open Dak 2019 welke gespeeld moet zijn voor 7 Juli.


http://www.schaerweijde.nl/files/library/indeling%20open%20dak%202019%2002-06.xlsx


Mocht dit niet lukken laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten zodat wij niet in de problemen komen met onze planning. (kleine moeite en wel zo netjes)

Controleer met je tegenstander de op dat moment geldende handicap.

Succes en veel speelplezier in de 3e ronde.

Hartelijke groet,

Maudie en Fred


LET OP

3 t/m 7 juni golfweek - gewijzigde openingstijden baan

6 en 7 juli Invitationel tournament - baan gesloten 


2e Ronde

6 mei 2019


De eerste ronde zit er op, veel spannende maar vooral gezellige wedstrijden.

Winnaars gefeliciteerd.

Verliezers niet getreurd ook jullie gaan nog minimaal 1 wedstrijd spelen.

In de tweede ronde zijn de verliezers klaar met het Open Dak en kunnen dan relaxt gaan uitkijken naar de finaledag in september. 

De 2e ronde moet gespeeld zijn voor 2 juni.

Bij calamiteiten of onduidelijkheden contact opnemen met Fred of Maudie, uitslag ook graag doorgeven aan een van beiden.

 

Wij wensen jullie succes en veel golfplezier.

 

Fred Koopman 06-18376356             

Maudie van der Gun 06- 12172861


http://www.schaerweijde.nl/files/library/indeling%20open%20dak%202019%2002-05.xlsx1e Ronde

7 april 2019

Met 57 deelnemers gaan we van start met de eerste ronde die gespeeld moet zijn voor 5 mei.

Ga niet zitten wachten maar maak zo snel mogelijk een afspraak met je tegenstander.

De aangegeven handicap op de deelnemerslijst kan afwijken, controleer deze voo aanvang van de te spelen wedstrijd.

Met de oranje vlag (te verkrijgen aan de counter) in je tas heb je standing.

Geef de uitslag zo snel mogelijk door zodat wij rond 5 mei de indeling van de 2e ronde kunnen versturen.

Bij calamiteiten en/of vragen kan je bellen of mailen met Fred of Maudie.

Wij hopen ook dit jaar weer op veel spannende maar vooral gezellige en sportieve wedstrijden en wensen jullie mede namens de Weekend Wedstrijd Commissie veel succes.

 

Fred en Maudie

Indeling

http://www.schaerweijde.nl/files/library/golf/indeling%20open%20dak%202019.xlsx

Reglement

http://www.schaerweijde.nl/files/library/golf/reglement%20opendak%202019.xlsxOpen Dak 2019, nieuwe ronde, nieuwe kansenVoor nieuwe leden, hoge en lage handicappers, voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, kortom voor iedereen is dit gedurende het komende seizoen een leuke zgn. laddercompetitie met op de finale dag de FUN wedstrijd en het altijd gezellige hapje/drankje.

 

We spelen mixed matchplay met 3/4 handicapverrekening, dus wordt elke hole weer een nieuwe uitdaging en heeft iedere speler kans een paar holes te winnen.

Door de handicapverrekening, die in de loop der jaren bewezen heeft eerlijk te zijn, hebben zowel de hoge als de lage handicappers kans op de overwinning.

 

Per speelronde spreek je met jouw tegenstander af wanneer jullie de wedstrijd kunnen/willen spelen, (je hebt standing met de oranje vlag in je tas) de wedstrijd moet wel vóór de in het wedstrijdschema aangegeven einddatum gespeeld worden.

Als je dat niet doet, dupeer je je tegenstander en de spelers in de volgende ronde, welke in spanning zitten te wachten op hun volgende tegenstander.

 

Dit jaar zal er wederom een B finale plaatsvinden waardoor een ieder minimaal twee maal zal moeten strijden, zonder het principe te verlaten dat de uiteindelijke kampioen geen enkele wedstrijd verloren heeft.

In 5 rondes wordt beslist wie deze begerenswaardige titel dit jaar wint en vermeld zal gaan worden op het schild in de golf lounge.

Op zondag 8 september 2019 staat de finale van het Open Dak gepland, dat belooft weer een feestelijke en gezellige golfdag te worden voor alle deelnemers!


De eerste speelronde is van 8 april t/m 5 mei.

 

Meer informatie en het wedstrijdschema Open Dak 2019 zullen wij rond 6 april per mail verzenden aan de deelnemers en publiceren op de home-page van Schaerweijde.

 

Met vriendelijke groet,

 

Maudie en Fred

 

Weekend Wedstrijd Commissie
Verslag finaledag 2018


Het "Open Dak" toernooi is een ladder competitie beginnend in april en eindigend in september met een finale ronde tussen de 2 spelers die alle voorgaande rondes wonnen. Omdat ook de verliezers van de eerste ronde onderling nog een competitie spelen is er op de finale dag ook een wedstrijd in de verliezers ronde. 

Onder leiding van de enthousiaste wedstrijdleiders Fred Koopman en Maudie van der Gun werden alle rondes –soms met enige drang of dispensatie- op tijd gespeeld en kwamen de finalisten op zondag ochtend 16 september op de baan om in de finale matchplay wedstrijd de uiteindelijke winnaar te bepalen. 


Tot de finale waren doorgedrongen Bart de Schepper en Jeen Waalkens en in de verliezers ronde streden Ank Knoppers en Willem Oxener tegen elkaar. Onder prachtige omstandigheden met een heerlijk zonnetje en een prima geprepareerde baan werden mooiere en minder mooie ballen geslagen. Na enkele uren waren de winnaars bekend en onder belangstelling van een grote groep toeschouwers mochten de finalisten nog even hun magnifieke kunsten op hole 18 tonen. Daarna vond de prijsuitreiking plaats. 

De winnaar van de verliezers ronde werd Willem Oxener en de winnaar van het "Open Dak toernooi” werd JeenWaalkens met een overtuigende uitslag van 6&5. Dit toernooi met een mooie wedstrijdvorm met kansen voor golfers met uiteenlopende handicaps is ten einde maar zeker komt er een "Open Dak 2019”.

Jeen Waalkens

12-6-2018 | Derde Ronde Open Dak

De tweede ronde zit er op: de meeste wedstrijden zijn gespeeld.

Zoals altijd weer lange, korte, spannende maar vooral gezellige wedstrijden.


Deze editie zelfs een wedstrijd die niet op het schema voorkomt. Er waren twee heren die na het lopen van hun wedstrijd er achter kwamen dat zij geen tegenstander van elkaar waren.

Deelnemers die verloren hebben zijn nu klaar met de Open Dak 2018: wij danken jullie voor deelname.

De winnaars gaan door naar de derde ronde welke voor 9 juli gespeeld moet zijn.

Mede namens de Weekend Wedstrijd Commissie succes en veel golfplezier.

Sportieve groet,

Maudie en Fred

PS. zaterdag 7 en zondag 8 juli is de baan gesloten (invitational)

Bijlage: indeling - wedstrijdreglement 

19-5-2018 | Tweede Ronde Open Dak

De eerste ronde zit er op, veel spannende maar vooral gezellige wedstrijden.

Winnaars gefeliciteerd. Verliezers niet getreurd: ook jullie gaan nog minimaal 1 wedstrijd spelen.

In de tweede ronde zijn de verliezers klaar met het Open Dak en kunnen dan relaxt gaan uitkijken naar de finaledag in september. De 2e ronde moet gespeeld zijn voor 11 juni.

Let op: Eerste week juni is golfweek op Schaerweijde. Dus check de wedstrijd kalender.

Bij calamiteiten of onduidelijkheden contact opnemen met Fred of Maudie. De uitslag ook graag doorgeven aan een van beiden.

Wij wensen jullie succes en veel golfplezier.

Fred Koopman 

Maudie van der Gun 

Bijlage: indeling - wedstrijdreglement 

17-4-2018 | Open dak 2018 is begonnen!

Met maar liefst 60 deelnemers gaan we van start met de eerste ronde die gespeeld moet zijn voor 14 mei.

Ga niet zitten wachten maar maak zo snel mogelijk een afspraak met je tegenstander.

De aangegeven handicap op de deelnemerslijst kan afwijken, controleer deze voor aanvang wedstrijd.

Met de oranje vlag (te verkrijgen aan de bar) in je tas heb je standing.


Geef de uitslag zo snel mogelijk door zodat wij rond 14 mei de indeling van de tweede ronde kunnen versturen.

Bij calamiteiten en/of vragen kan je bellen of mailen met Fred of Maudie.

Wij hopen ook dit jaar weer op veel spannende maar vooral sportieve wedstrijden en wensen jullie mede namens de Weekend Wedstrijd Commissie veel succes.

Fred en Maudie

Bijlage: indeling - wedstrijdreglement  

Foto: kampioen 2017 1. Marc Barth 2. Job Bergsma