Hole_9_aankomst.jpg hole_5_afslag.JPG vijver2.JPG header_schaerweijde.jpg
 
Golf Nieuws

Wintergreens

Nieuws afbeelding 8-10-2018
Wintergreens 2018/19/20

Momenteel worden er in de baan wintergreens gemaakt. Het zijn niet de wintergreens die we gewend zijn. Ze zijn veel groter en veel egaler en kunnen beter tegen slechte weersomstandigheden. Wat nu al bij een paar spelers opvalt is dat ze dichter bij de gewende winterafslagplaatsen liggen.

Waarom dit alles?

In de ALV van november 2017 en die van juni 2018 heeft het golfbestuur aangegeven dat we renovatie van de greens, foregreens en bunkers gaan onderzoeken, evenals de vervanging van de beregeningsinstallatie. We zijn bezig, samen met de firma de Ridder, te onderzoeken of we voor het budget wat we hebben in het vroege voorjaar van 2020 kunnen starten met de renovatie. 

De reden daarvoor is dat de huidige greens sterk verouderd zijn, traag en weinig spannend. Ook zijn ze kwetsbaar voor ziekten en in de winterperiode wordt regenwater slecht afgevoerd. De doorlaatbaarheid laat veel te wensen over. We moeten dus steeds te vroeg overgaan op wintergreens. De beregeningsinstallatie moet in ieder geval vernieuwd worden. Deze staat op instorten. In de ALV van 21 november nader uitleg worden gegeven over deze plannen Om te anticiperen op de renovatie willen we wintergreens maken van een hoge kwaliteit die naast wintergreens ook tijdens de renovatie als vervangende greens kunnen dienen.

Met deze verbeterde wintergreens willen we het spelplezier zo optimaal mogelijk houden. Om deze greens goed te krijgen moeten we nu al beginnen met de voorbereiding daarvan.

Waarom zijn deze verbeterde wintergreens dichter bij de huidige afslagplaatsen gesitueerd?
  1. Ze liggen zo’n 20 meter voor de bestaande foregreens. Dit om straks voldoende werkruimte te hebben tijdens de uitvoering.
  2. Om de mensen die het werk uitvoeren te beschermen tegen de golfballen.
  3. Om de nieuwe greens te beschermen. Na de werkzaamheden duurt het  vervolgens een maand of 3-4 alvorens de grasmat op de nieuwe green in gebruik kan worden genomen.
Om het spelplezier in de winterperiode te vergroten, worden er nieuwe winterafslagplaatsen gemaakt. Ze zullen bestaan uit kunststof grasmatten van 1,50x2,00 m. De situering van deze matten zullen waar mogelijk verder teruggelegd worden dan de huidige locaties van de winterafslagplaatsen. Ze worden dit jaar al gebruikt.

Kom naar de komende ALV op 21 november, daar zullen de plannen verder worden toegelicht.