Hole_9_aankomst.jpg hole_5_afslag.JPG header_schaerweijde.jpg vijver2.JPG
 
Golf Nieuws

Verslagje Wintercup Pinguïn

Nieuws afbeelding 30-12-2018

De hele week voor zondag 16 december houdt Renée het weer in de gaten want het kan gaan sneeuwen en dan kan de golfwedstrijd niet doorgaan! Het weer in de gaten houden vind ik niet erg, want dat is onderdeel van mijn DNA. Dus ik kijk dapper mee en hoop dat de weergoden ons gunstig gezind zijn. 

Zaterdagavond ziet de weervoorspelling er niet goed uit maar toch de wedstrijdetiketten geprint. Wij blijven positief. 

Zondagochtend wordt ik gewekt door Renée met de mededeling dat de wereld wit is. Maar ook dat de baan open is en we kunnen spelen. Deze variant zag ik niet aankomen. Eenmaal beneden zie ik dat het wel erg wit is. Er is toch wel meer dan een paar cm gevallen. De deelnemers zijn uitgenodigd om te komen spelen, maar de wedstrijd gaat niet door, kan ook echt niet. Op Schaerweijde aangekomen blijken we de eersten te zijn en we laten onze draagtassen nog maar in de auto. Niet veel later beginnen de deelnemers binnen te druppelen en is Wil Knoppers de eerste die zegt wel zin te hebben in een rondje in de sneeuw. Ik wil ook graag, dus snel de tassen gehaald en zo blijken er meer zin te hebben. Wij zijn er nu toch! 

Alles bij elkaar toch 4 flights die de baan ingaan. Samen met Wil ga ik de baan in met Robert van der Gun. Maar we wachten op Jan van den Broek, die ook heeft besloten mee te doen. We beginnen op hole 8 en ik heb in het begin erg veel moeite om de bal goed te raken in de sneeuw. Het zoeken naar de bal is ook een uitdaging ondanks de mooie kleuren ballen die we alle vier gebruiken. We holen alles uit en ook dat is een uitdaging  blijkt met enige hilariteit. 3 keer putten vanaf bijvoorbeeld ruim één meter is geen uitzondering. 

Het weer is eigenlijk prima en de sneeuw is lekker knisperend en we keuvelen heerlijk door de 9 holes heen.  Jan heeft een mooie pitch in op 6 en ik een chip in op 3 voor een birdie. We hebben na 9 holes zin in nog een ronde en helaas moeten we Jan het clubhuis in laten gaan na 12 holes. Maar respect voor zijn doorzettingsvermogen op zijn jeugdige leeftijd. Gedrieën gaan we door! Volgens mij 3 golfgekken die niet weg te slaan zijn.

Terug in het clubhuis horen we de mooie verhalen over sushigolfballen en nog meer birdies. Allemaal vrolijke golfers na de heerlijke golfsessie in de sneeuw, en dat natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Van de NGF heeft iedereen 25 golfregels op papier gekregen die het spel makkelijker en sneller moeten maken per 1 januari 2019. En Marijke heeft voor de aanwezigen een soort van petje op petje af met 10 vragen over de wijzigingen. Alles heerlijk gemoedelijk op een besneeuwde zondag in december.

Veel dank voor de organisatie: Marijke en Renée, zoals altijd prima geregeld. En veel dank aan alle deelnemers. We hebben gezamenlijk een prima ochtend in de sneeuw onze favoriete sport kunnen uitoefenen.

Frans Beeris