vijver2.JPG hole_5_afslag.JPG header_schaerweijde.jpg Hole_9_aankomst.jpg
 
Golf Nieuws

Wedstrijd Winterkoning(in)

Nieuws afbeelding 21-1-2019

Winterkoning of knikkerkoning …....?In stralende winterse omstandigheden is het koningschap van zittende wintervorst 2018 Fardo Renger en de titel van winterkoningin van Simone Stevens inzet van deze golfwedstrijd. Een strakblauwe hemel, berijpte baan, aangename temperatuur en geen zuchtje wind.  Daar kwamen 27 golfers op af om dat mee te maken. Strokeplay, dus iedereen moest het op eigen kracht doen. Zij kregen te maken met een hard bevroren baan, waarbij tactiek en vernuft bepalend was voor het resultaat. En natuurlijk heel veel geluk. Een fraaie afslag leidde regelmatig tot hilarische capriolen van de stuiterende bal die zijn eigen weg zocht. Een prachtige afslag op hole 4 zag ik zo maar belanden op het ijs van de vijver na een haakse stuit. Deze onvoorspelbaarheid was soms heel verrassend. Dick de Vries  (een betere naam kan je niet verzinnen met deze wedstrijd in vrieskou) maakte op een haar na een hole in one, maar dan wel op de zomergreen van hole 7. Putten was een loterij met prachtige scores van buiten de green en missers op 20 cm van de hole. Het kon allemaal. De damesflight met uiteindelijke winnares Marian Polak liep te ver vooruit om haar spel te kunnen volgen. De flight met o.a. Fardo Renger en Henk Broek zat dichter in de buurt en op de ontmoetingstee van hole 4 en 7 is het gezelschap digitaal in beeld gebracht. De strijd was tot het laatste spannend. 


Op het einde van de wedstrijd  moesten Henk Broek en Bart de Schepper uitmaken wie zichzelf mocht laten kronen. Zo scherp zag de score er tot dat moment uit. Henk, gepokt en gemazeld in de wedstrijdcommissie van de VIERSCHAER, waar elke week wordt gestreden om de punten. Bart, die de VIERSCHAER nog niet heeft gevonden en daardoor wellicht wedstrijdritme en mentale hardheid mist. Het resultaat is bekend. Henk Broek werd uiteindelijk WINTERKONING 2019.....of moeten we het eerder KNIKKERKONING noemen.


Zoals al gezegd werd Marian Polak bij de dames WINTERKONINGIN 2019. Eigenlijk niet heel erg verrassend maar natuurlijk wel knap in deze winterse omstandigheden. Dat Marian uitstekend kan golfen is tot ver buiten Schaerweijde bekend en vanmiddag nog weer eens bevestigd. 


Wim van de Kant

21-01-2019Voor de volledigheid hier het 'erepodium'

Dames:
3e Maudie, Renee en Vera met 76 slagen
2e Irma met 73 slagen
1e Marian Polak met 69 slagen

Heren:
3e Robert met 70 slagen
2e Hennie met 69 slagen
1e Henk Broek met 68 slagen

Voor extra foto's, klik op onderstaande bijlage
 
Bijlage Document4.pdf