vijver2.JPG header_schaerweijde.jpg hole_5_afslag.JPG Hole_9_aankomst.jpg
 
Golf Nieuws

Wintergreens onder de lentezon.....

Nieuws afbeelding 14-5-2019

Iedereen weet intussen, dat we in de komende winter alle greens, voorgreens en bunkers gaan vernieuwen. In januari gaan de graafmachines aan de gang, in april 2020 moet het grondwerk klaar zijn voor het zaaien en als alles volgens plan verloopt spelen we volgend jaar augustus op splinternieuwe greens volgens het deskundige ontwerp van golfbaanarchitect Alan Rijks. 

Om de werkzaamheden niet te storen en de medewerkers van firma De Ridder niet de ballen om de oren te slaan moeten we het vanaf januari tot augustus volgend jaar met de tijdelijke wintergreens doen. Menigeen ziet dat met nieuwsgierigheid en wellicht enig argwaan aan hoe dat zal gaan.


Mijn vertrouwen neemt met de week toe dat het helemaal goed zal komen. Nu, mei 2019, beginnen de wintergreens er al verbazend mooi uit te zien. Het kan niet anders dan dat ze met grote zorg en vakmanschap worden geprepareerd om straks zoveel mogelijk golfplezier te garanderen. Michiel van de Bor is de tovenaar met de groene vingers die dat allemaal voor elkaar krijgt. 


Al vroeg is hij begonnen met het uitzetten, bezanden en bemesten van de tijdelijke wintergreens.  Om de conditie ervan zo goed mogelijk te bewaren zijn ze als GUR aangewezen en mag er niet van gespeeld worden. Trollys en buggies moeten deze plekken vermijden. De wintergreens krijgen hetzelfde bemestingsplan als de  zomergreens met speciale mestsoorten. Met prikken, bezanden en doorzaaien worden de schrale plekken aangepakt en krijgt de grasmat steeds meer kwaliteit. In de loop van het jaar gaat Michiel de maaihoogte steeds meer terugschroeven om op den duur een grasmat te krijgen die de kwaliteit van de zomergreens gaat benaderen. Dat is een delicaat proces want in de komende herfst en winter zou je eigenlijk de maaihoogte weer hoger moeten afstellen. Met de bijzonder werkwijze die Michiel hier toepast wordt de weerbaarheid van de grasmat ook verbeterd en kunnen we met vertrouwen het verlengde gebruik van de wintergreens in de eerste 8 maanden van 2020 tegemoet zien. Bovendien kunnen we op de zomergreens komende winter langer doorspelen totdat de machines daadwerkelijk aan de gang gaan.  Alle waardering voor de vakmanschapschap van onze greenkeeper Michiel van de Bor. 


WvdK

13-05-19