hole_5_afslag.JPG Hole_9_aankomst.jpg header_schaerweijde.jpg vijver2.JPG
 
Golf Nieuws

Hole-in-one voor Wim v/d Kant tijdens vriendendag!

Nieuws afbeelding 3-6-2019
Zoals altijd probeert Wim van de Kant in zijn verslag van de vriendendag heel bescheiden zijn zijn Hole-in-one te beschrijven.
Dat verslag heeft hij aan de deelnemers gestuurd, maar we geven hem toch maar even alle aandacht op onze site........

Vriendendag 3 juni 2019.
 
Met uitstekend golfweer waren er 36 spelers in de baan, verdeeld in 18 koppels. Allemaal vrienden onder elkaar indachtig het thema van de wedstrijd.  Ieder jaar feilloos georganiseerd door Ad van den Breemer en Gerard Schouten.Na de koffie met krentenmik en bijpraten was het tijd om de baan in te gaan. Aanvankelijk werden de longest op 9 en de neary op 7 gemerkt met een papiertje van een snoepwikkel uit het rijk gevulde ‘onderwegpakket’ en zo improviseerde men er op los in afwachting van de officiële bekende rode kokers. Inventief als we zijn. Het is onvermijdelijk dat we met een volle baan af en toe even moeten wachten, maar in goed gezelschap valt dat niet zwaar. Er bleef dan tijd over om even met Michiel de toestand van de baan te bespreken of op de ontmoetingstee van 4 en 7 even te poseren voor de fotograaf. Een van de foto’s had een voorspellende waarde want er bleek zowaar een uiteindelijk winnend koppel in de houding te staan. Willem van Ginkel van gast Hennie de Rijk.  Willem had enkele weken niet gespeeld in verband met een hinderlijke beginnende longontsteking en kennelijk is hij thuis door zijn Phia zo in de watten gelegd dat hij op deze vriendendag zomaar piekte en de basis legde voor de overwinning. Op hole 6 speelde zich een niet alledaags fenomeen af. Na wat gemopper over afslagen die niet helemaal naar wens gingen legde de schrijver van dit verhaal geconcentreerd aan voor de afslag. Met ijzer 6 was de swing perfect, de balvlucht idem, evenals de landing. Ik zag de bal rollen en kon zien dat het allemaal heel scherp was. In de flight werd al gegniffeld over een hole in one maar die gekmakerij horen we wel vaker. Al lopend naar de green zocht ik de bal, die volgens mij achter de pin moest liggen. Ik zag niets. Het zal toch niet...... 
Je loopt naar de hole.... en ja hoor, de bal lag er zowaar in.  Een echte hole in one, in een echte wedstrijd en uitgerekend ook nog de Vriendendag, de eerste dag van de golfweek. Ik heb het al enkele keren meegemaakt bij anderen maar nu ben ik zelf de gelukkige/de klos (doorhalen wat niet van toepassing is). De uitgereikte fles wijn voor deze prestatie ging na afloop per ongeluk in scherven op de vloer, maar volgens de ongelukkige dader komt het allemaal goed. Scherven brengen trouwens geluk al is er in dit geval wel sprake van drankmisbruik. Een heerlijke Indische maaltijd sloot de Vriendendag en iedereen was het er over eens dat het heel geslaagd was, met dank aan Ad en Gerard.
 
De uitslag:
     1. Willem van Ginkel / Hennie de Rijk
     2. Piet Stevens / Bert Noordermeer
     3. Henk Broek / Jaap Schuller
 
NEARY:      Simon Blom
LONGEST:  Nico van Zoghel