Hole_9_aankomst.jpg hole_5_afslag.JPG header_schaerweijde.jpg vijver2.JPG
 
Golf Nieuws

3e maandbeker, net niet weggesmolten

Nieuws afbeelding 30-6-2019
Nadat ik op zaterdagmiddag 29 juni met veel plezier en vochtverlies 9 holes had gelopen tijdens de happening voor  nieuwe leden (waarvoor nogmaals dank en hulde, Schaerweijde Golf!) kon ik mij wel vinden in het besluit van de wedstrijdleiding de 3e maandbeker op zondag 30 juni 1 uur vroeger te starten en zo de ergste hitte van de middaguren te ontlopen. Aangemeld, ingespeeld, gebriefd etc. liepen we besten moeds op weg naar hole 3, eh nee nu plotseling 9, samen met mijn flightgenoten Rianne en Dick. En toen kwam, al op dit vroege tijdstip licht verhit en buiten adem, Piet erbij gehold. Hij was door wonderbaarlijke communicatie op het normale tijdstip verschenen. Niets van rustig inslaan en koffie drinken, hup afslaan en dat gelijk op hole 9.

Vier (!) uur later kwamen we de lounge binnen, verhit, moe en voldaan. Dankzij een lichte wind en af en toe wat wolkjes, viel het best mee met de hitte. Gespeeld hebben we verschillend, hoorde ik ook van andere flights. Dat de greens veel te traag zijn, vonden wij bij het putten ook, aan het werk in 2020! Maar all in wederom reuze gezellig, veel geleerd, genoten en gelachen. 

En toen de frisse drankjes en de lekkere borrelschalen, heerlijk. Opgeleukt door de uitslagen met een kleine oefening in basis-democratie of starten om 09 uur voor herhaling vatbaar is. Deze discussie wordt zeker vervolgd. Ida Rijsdijk won de categorie EHCP -9.0 t/m 20,8, ik de categorie 21.1 t/m 54.0 (mede dankzij een riante aftrek van mijn hoge PHCP, eerlijk is eerlijk). Dit en het feit dat ik samen met 10 (!) andere gelukkigen een vogel-balletje mocht ontvangen voor een birdie, heeft mij waarschijnlijk ook de eer verschaft dit verslag te mogen schrijven. Hartelijk dank aan de organisatie en tot de volgende keer


Met vriendelijke groet,

Christoph Marthaler