vijver2.JPG hole_5_afslag.JPG Hole_9_aankomst.jpg header_schaerweijde.jpg
 
Golf Nieuws

IJsberen wedstrijd 17 november

Nieuws afbeelding 19-11-2019

Het was zondag 17 november en de eerste wedstrijd van het winterseizoen, IJsberen genaamd, stond al een paar weken op de kalender uitnodigend te lonken. Tot groot genoegen van een ieder mochten we op deze prachtige dag ook twee jeugdleden aan het deelnemersveld verwelkomen. Na de briefing zijn de 5 dames en 22 heren warm gekleed de baan in gegaan alwaar zij de greens aantroffen die vroeg in de ochtend door Fred nog waren gesweept.

 

De zon die steeds een klein beetje hoger aan de hemel klom, liet het schitterende kleurenspel van de bomen en struiken langs de baan steeds duidelijker naar voren komen. 
In enkele gevallen heb ik dat zelfs van zeer dichtbij mogen bewonderen vanwege een onbedoelde slice of hook. 


Ik wist dat de eerste negen holes begonnen en eindigden met een PAR, maar was blij verrast om bij het passeren van het clubhuis met 37 slagen aan de tweede negen holes te kunnen beginnen. Het verleden heeft me echter geleerd dat ik in dit soort gevallen niet te vroeg moet juichen, omdat de resultaten van de tweede helft doorgaans het succes van de eerste helft laten verdwijnen. We speelden immers strokeplay, dus er kon nog van alles gebeuren. Genietend van het golfspel, de gezelligheid in de flight en het fantastische weer, zijn de tweede negen holes gespeeld die na 38 slagen wederom werden afgesloten met een PAR. 

 

Na een kop royaal gevulde erwtensoep van Maarten-Jan bleek de bruto score uiteindelijk tot een zeer onverwachte netto score van 48 te leiden, met een fotofinish op de tweede en derde plek met een netto score van 59 voor respectievelijk Robert en Dick. 
De Neary werd door Wicher gewonnen die zijn bal op zo’n 30 centimeter naast de vlag wist te slaan. 
We zien bij een volgende gelegenheid (nadat een gepaste verzekering is afgesloten) dan ook graag een "hole in one” van hem tegemoet. Ook waren er drie birdies, waarvan twee door Wicher op hole 7 en 16 en één door Wil op hole 7.

 

Ik wil via deze weg alle deelnemers aan de wedstrijd, Fred en de andere mede-commissieleden van de WWC bedanken voor deze gezellige start van het winterseizoen. Ik kijk al weer uit naar de volgende winterwedstrijd "Pinguin” op 15 december!

Richard.