Sportcomplex
Z.S.V. Schaerweijde is een omnivereniging bestaande uit Schaerweijde Golf en Schaerweijde Hockey. Prachtig en centraal gelegen in het midden van het land, namelijk in het bosrijke Zeist met zijn mooie lanen en gezellige dorpscentrum.

Golfbaan
De prachtige 9-holes golfbaan die om de hockeyvelden 1 tot en met 3 en tegen de bosrand aan is gesitueerd, is volwaardig qualifying met C-status. De baan bestaat uit 8x par 3 en 1x par 4. Schaerweijde Golf heeft tevens een schitterend verlichte driving-range van 210 meter met 16 afslagplekken, de Schaerweijde Golfschool, een pitching- en putting-green en een oefenbunker, waar het hele jaar door geoefend kan worden.

Hockeyvelden
De hockey accommodatie bestaat uit 5 kunstgrasvelden: 3 watervelden (veld 1 t/m3) en 2 semi-watervelden (veld 4 en 5). Vanaf de sta-tribune bij veld 1 zijn de wedstrijden goed te volgen. Bij de twee buitenbars (veld 1 en veld 5) zijn dranken en snacks verkrijgbaar.

Sporthal
Verder beschikt Schaerweijde over een sporthal – de zogeheten Jan Wever Hal – waar in de winter zaalhockey gespeeld wordt en die daarnaast beschikbaar is voor diverse sportieve activiteiten.

Terrein
Het gehele complex wordt verlicht door LED-verlichting en heeft 72 zonnepanelen in gebruik. Er is voldoende parkeergelegenheid plus een grote fietsenstalling.